Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države – Bankar.rs
ANALIZESAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budućih startapa, zadrugara, mikro i malih preduzeća, u okviru drugog ciklusa Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja Vlade Srbije, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).
Kako se navodi, zainteresovanima su za pokretanje biznisa ili unapređenje dosadašnjeg poslovanja na raspolaganju podsticajna sredstva do 3,6 miliona dinara po projektu.

Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije i uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KfV). Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju ovog Programa iznose 300 miliona dinara.

PKS je partner u implementaciji Programa kome je poverena je realizacija stručno-edukativnih obuka i mentorsko vođenje i savetovanje aplikanata.

Novac je i u drugoj fazi sprovođenja Programa dostupan kroz kredite sa povoljnim kamatama kod partnerskih banaka, a predviđena su i bespovratna sredstva.

Program obuhvata petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, partnera u projektu, garanciju za kredite banaka partnera, bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja, i mentorsko vođenje i savetovanje.

Tags
Back to top button