Šangajska i Beogradska berza potpisale Memorandum o razumevanju – Bankar.rs
IZVEŠTAJ SA BERZESLIDERSVE VESTI

Šangajska i Beogradska berza potpisale Memorandum o razumevanju

Šangajska i Beogradska berza potpisale su Memorandum o razumevanju kojim se uspostavlja saradnja berzi u oblastima istraživanja, razvoja proizvoda, razmene iskustava i primera dobre prakse, informacija i kadrova, saopštila je Beogradska berza.

Svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma održana je virtualno u utorak, a potpisnici su predsednik Šangajske berze Cai Jianćun i direktor Beogradske berze Siniša Krneta.

Srbija je prva zemlja u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja je uspostavila široko strateško partnerstvo sa Kinom i koja aktivno podržava inicijativu „Pojas i put“.

„Srbija i Kina imaju dugu tradiciju prijateljstva, a zahvaljujući podršci Vlada obe zemlje, kinesko-srpska saradnja je uspostavljena i razvija se na više frontova. Nove mogućnosti za saradnju su posebno izražene u oblasti tržišta kapitala. Ovaj Memorandum ne samo da otvara nova poglavlja za buduću saradnju, već predstavlja i dobar primer kako zajedničkim snagama naša dva tržišta mogu da se suprotstave globalnoj pandemiji corona virusa“, navodi se u informaciji Beogradske berze.

Tags
Back to top button