Generali Grupa ostvarila 70,7 milijardi evra premije u 2020. godini – Bankar.rs
ANALIZEOSIGURANJESLIDERSVE VESTI

Generali Grupa ostvarila 70,7 milijardi evra premije u 2020. godini

Operativni rezultat Generali Grupe dostigao je 5,2 milijarde evra, a ukupna premija u 2020. čak 70,7 milijardi evra, saopštila je ova grupacija. U najvećoj meri ukupnoj premiji doprinosi životno osiguranje sa 48,5 milijardi evra. Najveći deo premije životnog osiguranja čine unit-linked polise i “zaštita”.

Grupa je ostvarila neto profit 1,744 miliona evra

Generali će predložiti podelu dividendi u iznosu od 1,47 evra po akciji na sledećem sastanku akcionara.

Filip Donet, CEO Generali Grupe, rekao je da su drugu godinu za redom postigli najbolji operativni rezultat i nastavili da stvaraju vrednost za sve akcionare.

“Ušli smo u poslednju godinu našeg strateškog plana i na dobrom smo putu da ostvarimo ciljeve ‘Generali 2021’. Uspostavili smo novu organizacionu strukturu, ne samo da bismo ostvarili postojeći plan, već da bismo se spremili za sledeći strateški ciklus. Zahvaljujući razvoju oba modela distribucije – fizičkog i digitalnog – inovativnom duhu zaposlenih i agenata, siguran sam da smo klijentima bliži nego ikad ranije. Na kraju, ponosan sam što je Generali u kritičnim momentima krize, preuzeo akciju i osnovao Međunarodni fond i druge inicijative da podrži zajednice i zemlje u kojima posluje”, rekao je Donet.

Izvor: Sveoosiguranju.rs

Tags
Back to top button