Najbolji kvartal dolara u poslednje tri godine – Bankar.rs
ANALIZEFOREXSLIDERSVE VESTI

Najbolji kvartal dolara u poslednje tri godine

Dolar je danas uglavnom ostao stabilan jer su investitori i dalje pod utiskom snažnih prošlonedeljnih podataka o zapošljavanju u SAD i očekivanja da će pokazatelji o poslovanju uslužnog sektora potvrditi solidan ekonomski oporavak od udara izazvanog korona virusom.

Zelena novčanica je u periodu januar-mart zabeležila svoj najbolji kvartal prema vodećim svetskim valutama u poslednje skoro tri godine, zahvaljujući poboljšanju američke ekonomije i rastu prinosa na državne hartije od vrednosti.

Dolarski indeks danas gotovo da nije beležio kretanje prema korpi šest rivalskih valuta i iznosio je 92,948 poena, izveštava Rojters.

Prema japanskom jenu, dolar je kotirao na aizjskim tržištima na nivou od 110,58 jena, nedaleko od svog najvišeg nivoa u proteklih godinu dana.

U odnosu na evro, dolar se trgovao po ceni od 1,1768 dolara, što je blizu njegovog petomesečnog maksimuma.

Britanska funta se držala stabilno prema zelenoj novčanici na 1,3837 dolara.

U onosu na švajcarski franak, dolar je ojačao do nivoa od 0,9420 “švajcaraca”.

Američki poslodavci otvorili su u martu više radnih mesta nego što se očekivalo, pokazali su podaci Ministarstva za rad objavljeni u petak. Ipak, snažnije reakcije aktera na tržištima kapitala povodom te vesti su izostale, jer je većina berzi bila zatvorena zbog uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru.

Tags
Back to top button