Raspisan konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2021. – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESAVETI ZA POSAOSLIDERSVE VESTI

Raspisan konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2021.

Sekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2021. godinu.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

“Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva, koja ove godine iznose 20 miliona dinara, namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa putem uvođenja novih proizvodnih ili poboljšanja postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda”, istakao je Veličković za Beoinfo.

On je podsetio da Sekretarijat za privredu već dugi niz godina sprovodi ovu aktivnost putem direktne podrške mikro i malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 23. aprila.

Tags
Back to top button