Niskotarifna avio-kompanija stiže u komšiluk: Biće 12 linija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Niskotarifna avio-kompanija stiže u komšiluk: Biće 12 linija

Irska niskotarifna avio-kompanija Rajaner danas objavljuje novosti i letovima te kompanije za Hrvatsku, na virtuelnoj konferenciji za novinare.

Svakako najvažnija vest je dolazak Rajanera na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman.

Kako piše portal Croatian Aviation a prenosi Jutarnji list, iz Zagreba će od septembra ove godine poletati avioni na čak 12 linija prema osam država.

Tako će hrvatska metropola biti povezana s Parizom, Briselom (jedina linija koja se uspostavlja već u julu), Dortmundom, Frankfurtom, Karlsrueom, Memingenom, Milanom, Rimom, Podgoricom, Oslom, Geteburgom i Londonom.

Kompanija u floti ima više od 430 aviona tipa B737-800, kapaciteta 189 sedišta. Prosečna starost aviona Rajanera iznosi svega osam godina.

Rajaner saobraća prema Hrvatskoj od 2006. godine. Do juna2019. godine kompanija je prevezla četiri miliona putnika iz i prema Hrvatskoj.

Rajaner je i prethodnih godina bio zainteresovan za uspostavljanje redovnih linija prema Zagrebu, no dogovor nije postignut. Ipak, s novim dodatkom podsticajnog programa Rajaner je zaključio pregovore sa zagrebačkim aerodromom i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Tags
Back to top button