Banca Intesa najbolja banka u Srbiji za 2021. godinu – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Banca Intesa najbolja banka u Srbiji za 2021. godinu

Renomirani finansijski magazin Global Finance proglasio je Banca Intesa za „Najbolju banku u Srbiji“ za 2021. godinu.

Eminentni žiri sastavljen od međunarodnih ekonomskih stručnjaka i urednika časopisa odabrao je najuspešnije banke u preko 150 zemalja na osnovu analize brojnih kriterijuma poslovanja, od rasta aktive i inovativnosti proizvoda, do strateških partnerstava i razvoja poslovanja. Pored objektivnih kriterijuma, žiri se rukovodio i ocenama konsultanata, analitičara, kao i predstavnika bankarskog i korporativnog sektora.

„Posebno nam je drago što šesto po redu priznanje za najbolju banku u Srbiji, koje nam i ove godine dodeljuje internacionalni finansijski magazin Global Finance, dolazi kao potvrda da smo u svim segmentima poslovanja godinu započeli predvodeći bankarski sektor na lokanom tržištu, pružajući snažnu podršku privredi i građanima, posebno u okolnostima koje je izazvala globalna pandemija. Opredeljenost da kontinuirano unapređujemo poslovnu platformu zarad boljeg korisničkog iskustva, pre svega kroz digitalizaciju procesa i usluga, omogućila nam je da i u novonastaloj situaciji vrlo brzo izmenimo model rada i obezbedimo kompletnu dostupnost usluga svojim klijentima, uz najviši stepen zaštite, kako za njih, tako i za naše zaposlene. Ovom prilikom bih zahvalila svim kolegama koji su svojim posvećenim radom i zalaganjem, kao i profesionalnošću doprineli da preko 15 godina dajemo doprinos daljem napretku domaće privrede i razvoju zajednice u kojoj poslujemo“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za „Banku godine u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je i priznanje za „Banku godine u Italiji“ u 2021.

Banca Intesa, zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema svim ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, kreditima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,36 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.

Magazin Global Finance, sa sedištem u Njujorku i kancelarijama širom sveta, od 1987. godine, predstavlja važan izvor finansijskih informacija i analiza za čitaoce u 188 zemalja širom sveta. Global Finance tradicionalno već 28 godina objavljuje listu najboljih banaka i drugih pružaoca finansijskih usluga. Ovaj renomirani časopis izdaje se na mesečnom nivou u tiražu od preko 50.000 primeraka.

Tags
Back to top button