“Virtuelni Money Meetup” – steknite korisna znanja o štednji, investiranju, preduzetništvu i bezbednosti na internetu – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

“Virtuelni Money Meetup” – steknite korisna znanja o štednji, investiranju, preduzetništvu i bezbednosti na internetu

Povodom aktuelne Svetske nedelje novca, u subotu, 27. marta od 10 do 14 časova biće održan novi „Virtuelni Money Meetup“ u organizaciji Centra za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN). Ceo događaj može se pratiti onlajn besplatno, uz obaveznu prijavu putem linka http://bit.ly/NedeljaNovca2021.

Svi zainteresovani će imati priliku da čuju izlaganja predavača i panelista, ali i dobiju njihove odgovore na pitanja o štednji, investiranju u budućnost, preduzetništvu, onlajn plaćanju i bezbednosti na internetu.

Svoja znanja o štednji i ulaganju u budućnost – kroz prizmu štednje za školovanje deteta, privatnih penzija i osiguranja podeliće od 10 časova Nevena Milutinović, direktorka filijale Erste Banke i Ivan Kozić, Key Account Manager Sektora za saradnju sa eksternim partnerima Wiener Städtische osiguranja. Razgovor o ovoj temi moderiraće Karolina Herbut, finansijska savetnica i predsednica CEFIN-a.

O sigurnosti prilikom plaćanja na internetu, temi koja je postala izuzetno važna tokom pandemije, sa početkom u 11:40 govoriće Marija Mutić, koordinatorka programa finansijske edukacije Erste Banke i Sanja Kekić, predsednica Udruženja ISACA, koja kao nezavisna poslovna savetnica pomaže organizacijama da upravljaju svojim sajber rizicima i rizicima koji se odnose na privatnost podataka.

Poslednji panel, koji će biti održan od 12:40 časova, biće posvećen preduzetništvu za mlade i početnike. O motivima za ulazak u preduzetništvo, prilikama koje preduzetnički poduhvati donose, kao i potrebnim ulaganjima, veštinama i znanjima, govoriće Milica Čalija, osnivačica kompanije „Anđeli“, Dragana Jovčić, su-osnivačica i operativna direktorka startapa „Uradi-zaradi“, kao i Đorđe Milinković, direktor Regionalnog centra Beograd, Direkcije za mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci. Panel će moderirati Biljana Aleksić, potpredsednica CEFIN-a.

Svetska nedelja novca usmerena je na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština od najranijeg uzrasta. U ovoj globalnoj inicijativi koja se organizuje od 2012. godine, aktivnosti su sprovođene u 175 država širom sveta. Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ovogodišnje obeležavanje organizuje pod sloganom „Vodite računa o sebi, vodite računa o svom novcu“, uvažavajući posebne izazove sa kojima se susrećemo tokom aktuelne pandemije.

Organizaciju događaja podržala je Erste Banka, koja već dve godine sprovodi sveobuhvatni, besplatni program finansijske edukacije #ErsteZnali, sa ciljem da građanima pomogne da finansijske odluke koje donose budu zasnovane na proverenim znanjima, kao i da razviju odgovoran odnos prema novcu.

Partneri događaja su kompanija „Anđeli“ i Karolina Herbut.

Tags
Back to top button