NLB Grupa u Beogradu gradi centar za razvoj zajedničkih platformi za banke u regionu – Bankar.rs
ANALIZEBANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

NLB Grupa u Beogradu gradi centar za razvoj zajedničkih platformi za banke u regionu

NLB banka planira u Beogradu centar za razvoj zajedničkih platformi za banke u regionu, najavljuje Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB. Primetno je da se u Srbiji, kao i drugde, više štedi tokom pandemije, ali Brodnjak očekuje da će „postratni sindrom“ nakon poboljšanja zdravstvene situacije ponovo podići potrošnju. „Jedva čekam prvi rasprodati koncert Zorana Predina u Beogradu, Bajage u Ljubljani, beogradski fudbalski derbi na punom stadionu ili košarkaški u dvorani“, ističe Brodnjak.

NLB Grupa u Beogradu gradi centar kompetencija za razvoj zajedničkih platformi za banke u regionu. Pošto su one srce budućeg poslovnog modela banaka kao tehnoloških firmi, to znači, da Beograd postaje drugo sedište NLB Grupe, kaže u razgovoru za Tanjug Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB koja je krajem prošle godine kupila Komercijalnu banku.

Time se, kaže on, otvaraju dobra radna mesta, ne samo za ljude iz sveta finansija, nego i za IT entuzijaste.

Na pitanje da li će zbog samog preuzimanja, ali i digitalizacije biti otpuštanja zaposlenih u Komercijalnoj banci, Brodnjak navodi da je NLB banka pre deset godina imala 4.200 zaposlenih, a da će u narednih nekoliko godina, kako kaže, pretežno sa blagim odlascima imati 2.100, dakle duplo manje.

Izvor: Bonitet.com

Tags
Back to top button