Aviokompanija razmatra prodaju zgrade sedišta – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Aviokompanija razmatra prodaju zgrade sedišta

Aviokompanija Britiš Ervejz saopštila je da razmatra prodaju zgrade svog sedišta zbog preseljenja na rad od kuće tokom pandemije, što znači da im više neće trebati toliko kancelarijskog prostora.

Potencijalna prodaja zgrade, koju je prvi objavio Financial Times, mogla bi povećati finansije avio-kompanije koju je osakatio kovid-19. Zgrada je završena 1998. godine po ceni od 200 miliona funti (279 miliona dolara).

Prelazak na posao od kuće tokom protekle godine već je podstakao neke od najvećih britanskih kompanija da unesu promene u tretman svojih kancelarija. Bankarski gigant Lloids rekao je da će smanjiti kancelarijski prostor za 20 odsto u roku od tri godine, a HSBC teži smanjenju od 40 odsto, prenosi Seebiz.

Kompleks BA, Vaterside, nalazi se u blizini aerodroma Hitrou, zapadno od Londona, a takođe je i sedište matične kompanije Britiš Ervejza, IAG.

Britiš Ervejz je rekao da su mnogi zaposleni uživali radeći od kuće i da će njegova buduća politika verovatno biti fleksibilna kombinacija rada od kuće i u kancelariji.

Tags
Back to top button