Morgan Stanley dozvolio pristup bitcoin fondovima – Bankar.rs
ANALIZEBANKEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Morgan Stanley dozvolio pristup bitcoin fondovima

Morgan Stanley prva je velika američka banka koja je svojim klijentima za upravljanje bogatstvom ponudila pristup bitcoin fondovima, ekskluzivno je saznao CNBC, prenosi Seebiz.

Investiciona banka koja upravljan bogatstvom s imovinom klijenata vrednom četiri biliona dolara, u sredu je internim memorandumom najavila svojim finansijskim savetnicima da pokreće pristup trima fondovima koji omogućavaju vlasništvo nad bitcoinima, rekli su CNBC-u dobro obavešteni izvori.

Ovo odluku, značajan korak za prihvaćanje bitcoina kao investicione kategorije, Morgan Stanley je doneo nakon što su klijenti zahtevali izloženost kriptovaluti. Snažan rast bitcoina u proteklih godinu dana stavio je firme s Wall Streeta pod pritisak da razmisle o uključivanju u novu klasu imovine. O tome razmišlja i Goldman Sachs zbog rastuće tražnje njenih klijenata.

Ovu vrstu trgovanja Morgan smatra prikladnom za ljude s “agresivnom tolerancijom na rizik” koji imaju najmanje dva miliona dolara imovine u vlasništvu kompanije.

Klijenti će verovatno moći da počnu da ulažu već sledećeg meseca, nakon što finansijski savetnici banke završe obuke povezane s novom ponudom.

Tags
Back to top button