APR: Sve više firmi u Srbiji registrovanih za prodaju putem pošte ili interneta – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJE

APR: Sve više firmi u Srbiji registrovanih za prodaju putem pošte ili interneta

U poslednje dve godine, a naročito od pojave koronavirusa, povećan je broj firmi u Srbiji koje su kao pretežnu delatnost registrovale trgovinu na malo posredstvom pošte ili preko interneta, objavila je Agencija za privredne registre (APR).

Najveći broj firmi je registrovan za delatnost nespecijalizovane trgovine na veliko, računarsko programiranje, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, drumski prevoz tereta.

Među preduzetnicima preovlađuje delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, frizerski i kozmetički saloni, drumski prevoz tereta, održavanje i popravka motornih vozila.

Od početka ove godine do 23. februara osnovano je 20 firmi i 56 preduzetnika koji su registrovali obavljanje trgovine na malo putem pošte ili interneta.

U 2020. godini za obavljanje te delatnosti registrovano je 169 firmi i 276 preduzetnika, a iz registra je brisano 56 firmi i 59 preduzetnika.

Godinu dana ranije za prodaju putem pošte ili interneta registrovano je 114 firmi i 255 preduzetnika, a u 2018. samo 10 firmi i 16 preduzetnika.

Info: N1info

Tags
Back to top button