Posle novog rekorda, veliki sunovrat kriptovalute – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Posle novog rekorda, veliki sunovrat kriptovalute

Vrednost najpopularnije svetske kriptovalute – bitkoina, pala je u protekla 24 sata za više od 4 procenta, nakon što je u subotu veče dostigla novi rekord. Digitalni novčić tada je vredeo oko 61.500 dolara.

Trenutno se bitkoinom trguje po ceni od oko 58.000 dolara.

Podsetimo, od početka 2021. godine bitkoin je ojačao za 80 odsto, a u poslednjih godinu dana njegova vrednost je porasla za 570 odsto.

Vrtoglavom usponu kriptovalute doprinelo je nekoliko faktora, a jedan od glavnih je i rast interesovanja institucionalnih investitora, kao i ulaganja korporacija poput Tesle, Skvera i Majkrostratedžija u bitkoin, preneo je Blic.

Veliki investitori uprkos visokoj ceni ne prestaju da ulažu u bitkoin. Najnovije informacije su da je kompanija za poslovne analize MicroStrategy objavila da je kupila dodatni paket od 15 miliona dolara vrednih bitkoina.

Analitičar Blumberga Mike McGlone nedavno je hrabro prognozirao da će bitkoin do kraja meseca uzleteti na nivo od 100.000 dolara. McGlone je inače bio jedan od retkih analitičara koji je imao hrabrosti da predvidi da će bitkoin skočiti na nivo od 50.000 dolara.

Tags
Back to top button