UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse – Bankar.rs
ANALIZEBANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

UniCredit će prepoloviti menadžerske bonuse

UniCredit banka će prepoloviti menadžerske bonuse u skladu sa zahtevima regulatora.
Iznos bonusa za 1.063 rukovodioca smanjen je na 65 miliona evra (77 miliona dolara) sa 122 miliona evra godinu dana ranije, navodi se u saopšenju na web stranici banke. Bonusi visokih rukovodilaca biće oštrije smanjeni nego oni nižeg menadžmenta, saopštili su iz UniCredit banke.

Najava UniCredita samo je potvrda trenda u bankarskom sektoru, nakon burne godine definisane pandemijom korona virusa. Deutsche Bank AG bila je prisiljena da smanji planove za svoj bonus fond nakon što se Evropska centralna banka usprotivila nivou nagrada.

Banka je takođe rekla da će novi izvršni direktor Andrea Orcel primiti maksimalni bonus predviđen u njegovom ugovoru za 2021. godinu, bez da isplata bude povezana s učinkom. Od 2022. godine Orcel će dobiti kombinaciju kompenzacije temeljene na izvođenju i fiksne naknade. Banka je potvrdila da Orcel neće dobiti isplate za nadoknadu izgubljenih odgođenih bonusa u vrednosti od nekoliko desetina miliona dolara kao rezultat napuštanja svog bivšeg poslodavca, švajcarske UBS AG banke.

UniCredit je objavila da je sedam najboljih viših menadžera koji su podneli izveštaj izvršnom direktoru odlučilo dobrovoljno da odustane od svog bonusa za 2020. godinu, nakon Mustiera koji se također odrekao 25% svoje plate za 2020. godinu.

Izvor: seebiz

Tags
Back to top button