Goldman Saks će ponovo trgovati kriptovalutama – Bankar.rs
ANALIZEBANKEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Goldman Saks će ponovo trgovati kriptovalutama

Goldman Saks će uskoro ponovo uspostaviti trgovinski biro namenjen kriptovalutama, prenosi Rojters.

Kompanija je pokrenula takav biro još 2018. godine, ali je ovo otvaranje nastupilo u trenutku kada je vrednost bitkoina opala za 70 odsto, što je smanjilo interesovanje za trgovinu.

Međutim, od tada se poboljšala i infrastruktura i popularnost kriptovaluta poput bitkoina, koji je skoro postigao rekordnu vrednost. Procenjuje se da je i institucionalno interesovanje za kriptovalute tokom prošle godine poraslo za 470 odsto.

Brojne kompanije, poput Skvera, Tesle, ili Mikro stratedžija, u skorije vreme počele su da kupuju zalihe popularne kriptovalute u iznosima koji se mere stotinama miliona ili milijardama, što ukazuje na potencijal za trgovanje kriptovalutama na duže staze.

Novi biro biće deo odseka za globalno tržište ove američke banke, što je prošle godine bio najveći i najprofitabilniji odsek, i najverovatnije će se baviti kupovinom i prodajom u ime klijenata, ali neće samostalno upravljati tim sredstvima, preneo je Startit.

Imajući u vidu poslovični oprez velikih institucija i investitora prema novim kompanijama i idejama, potez Goldman Sachs-a još jedan je od pokazatelja da porast vrednosti bitkoina izgleda nije kratkog daha.

Izvor: B92

Tags
Back to top button