Vučić: Razmišljamo o novoj pomoći građanima – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Vučić: Razmišljamo o novoj pomoći građanima

Danas smo imali razgovore sa svim ministarstvima o tome kako da se podigne stopa rasta“, rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, razmišlja se o tome kako da se dodatno pomogne građanima u toku pandemije.

“Da bismo dodatno pomogli građanima, potrebna nam je najviša stopa rasta“, kazao je Vučić u obraćanju nakon sednice predsedništva Srpske napredne stranke.

Predsednik Srbije najavio je u toku aprila najveću japansku investiciju u Srbiji do sada, ali nije otkrio o čemu se radi.

“Verujem da ćemo početkom aprila imati najveću japansku investiciju do sada”, najavio je Vučić.

Naveo je da je mnogo srećan zbog toga, ali da još ne sme da govori detaljnije o tome jer je, kako je rekao, takav dogovor sa njima.

“Verujem da ćemo imati još mnogo, mnogo investicija ove godine, da dodatno zapošljavamo ljude, da to utiče na stopu rasta, napredak srpske ekonomije, povećanje plata”, rekao je Vučić

“Imaćemo 1. decembra najmanje sedam, a pokušaćemo i osam, različitih auto-puteva u izgradnji u Srbiji. Biće to nešto za šta nikada do sada nismo imali ni snage ni mogućnosti, to u istoriji Srbije nije zabeleženo”, kazao je.

Osim toga, Vučić je najavio otvaranje dela KC u Beogradu do kraja avgusta, takođe u narednih godinu dana deonicu železnice Beograd – Novi Sad kojom će se između ta dva grada stizati za 28 minuta, i niz drugih investicija koje će biti od značaja za život građana Srbije.

 

Tags
Back to top button