Različite prognoze vrednosti kriptovaluta u 2021. godinu – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Različite prognoze vrednosti kriptovaluta u 2021. godinu

Kriptovalute su ove godine postizale rekordne vrednosti ali pitanje je da li će se njihov rast nastaviti istim tempom i u 2021. godini, kažu analitičari. Njihove prognoze se toliko razlikuju da je jedini logičan zaključak koji možemo izvući da je na ovom tržištu sve moguće.

Mark Njuton iz istraživačke i konsultantske kuće Njuton advajzers očekuje da će poznate kriptovalute vrhunac svoje vrednosti dostići početkom januara, a potom će biti relativno stabilne. Pomenuti rast trebalo bi da predvodi interesovanje institucionalnih investitora za njih, kaže on za CNBC.

Nešto konkretniju prognozu daje profesor Šon Stajn Smit u Forbsu, da bi bitkoin u 2021. godini mogao dostići vrednost od 30.000 dolara. To međutim i nije tako veliki rast ako se pogleda njegov najskoriji rekord od 28.000 dolara.

S druge strane, analitičari Blumberga smatraju da bi bitkoin naredne godine mogao vredeti čak i 50.000 dolara.

No, bitkoin nije jedina valuta koja bi mogla da raste. Očekuje se i skok itera podstaknut uvođenjem nove mreže Ethereum 2.0 koja bi trebalo da omogući brže i sigurnije funkcionisanje ovog sistema.

Međutim, ako planirate da investirate u kriptovalute, treba imati u vidu i povremene nestabilnosti na ovom tržištu. Podsetimo se da je bitkoin u decembru 2017. vredeo 19.783 dolara a da je naredne godine njegova vrednost pala u jednom trenutku čak i na 13.500 dolara. Slično se dešavalo i sa ostalim kriptovalutama, makar u jednom trenutku njihovog postojanja.

Izvor: BiF.rs

Tags
Back to top button