U ovom mestu u Srbiji nema niti jedan bankomat – Bankar.rs
ANALIZEBANKESVE VESTI

U ovom mestu u Srbiji nema niti jedan bankomat

Savremeni život uticao je da se umesto novcem sve više plaća platnim karticama. Zbog toga su bankomati postali neophodni, a pritom olakšavaju dostupnost novca i kada banke ne rade. Ipak, ni to nije svima dostupno.

Dok u gradovima žitelji vikendom i o praznicima, uprkos tome što ne rade banke, mogu doći do svog novca, Rudničanima to nije omogućeno, pogotovo kada penzija bude na računu u subotu.

“Bankomat je potreban zato što nemate priliku da uzmete novac, ako je to subota ili nedelja”, kaže Adam Miletić iz Rudnika.

Tako duže od decenije čekaju dolazak bankomata, posebno oni koji imaju račune u bankama.

“Prema tome, mi sad moramo da idemo u Milanovac da bismo podigli gotovinu”, ističe Miletić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Rudnik Milovan Nikolić kaže da najveći problem imaju penzinoeri.

“Penzionerima je takođe problem, uglavnom su to bolesni i stariji i ljudi, uglavnom nesposobni. Osim što to košta da odu do Milanovca, ne postoje redovne autobuske linije. Ja mislim da dve ili tri, eventualno saobraćaju između Rudnika i Milanovaca”, objašnjava Nikolić.

Kada će stići bankomat ne znaju ni u Udruženju banaka jer na to pitanje nisu dobili odgovor ni od jedne banke.

Rudničani čekaju da dobiju i rzavsku vodu za piće, rešavanje kanalizacije, ali moraju da se pomuče da dođu i do zarađenog novca.

Za bankomat nije potrebna obimna projektno tehnička-dokumentacija, a interes postoji. Na Rudniku živi 1.500 ljudi, od toga je 600 penzionera i 600 zaposlenih. Zbog pandemije kovida 19, populaciju su uvećali i vikendaši.

Izvor: Kamatica

Tags
Back to top button