Tri paketa pomoći: Nekome od države 1.620, nekome 2.130 evra – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Tri paketa pomoći: Nekome od države 1.620, nekome 2.130 evra

Ministar finansija Siniša Mali sabrao je koliko je ko novca dobio kroz državne pakete pomoći.

“Samo putem isplate minimalnih zarada kroz prvi, drugi i treći paket, za preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća, ukupno od države, svaki zaposleni dobio je 1.460 evra”, kazao je on.

Tokom jučerašnjeg predstavljanja trećeg paketa državne pomoći, Mali je istako i da “ako na to dodate 100 evra koje je većina dobila prošle godine kao građani i 60 evra ove godine – to je 1.620 evra po zaposlenom u privatnom sektoru, a takvih radnika ima oko milion i 50 hiljada ukupno”.

“Kada su ugroženi sektori u pitanju – hotelijeri, ugostitelji, ako se sećate, prošle godine još jedna dodatna minimalna zarada, ove godine takođe još jedna dodatna minimalna zarada… Samo kroz minimalne zarade svakom zaposlenom u ovom sektoru država je pomogla sa 1.970 evra. Ako na to dodate i direktnu pomoć od 160 evra – 2.130 evra”, kazao je ministar.

Prema njegovom mišljenju, to su impozantne cifre.

“Ove cifre pokazuju ne samo odgovornu ekonomsku politiku – o tome da vodimo računa o svakom zaposlenom i da smo direktno pomogli svakom kome je pomoć bila potrebna – nego govori o snazi naše ekonomije, o snazi naših javnih finansija, o odgovornosti i načinu na koji vodimo ekonomsku politiku i od toga nećemo odustati i drago mi je što smo kroz ova tri paketa mera dobili taj kredibilitet i stvorili poverenje kod građana, da znaju da država postoji i kada je kriza u pitanju mi ćemo da nabavimo vakcine, mi ćemo da izgradimo dve kovid bolnice za 4 meseca, mi ćemo i da nađemo novac, da nađemo način da pomognemo svim preduzećima da opstanu, da prežive i da budu još jača nakon ove pandemije”, izjavio je Mali.

Tags
Back to top button