Wiener Städtische – 18 godina poslovanja u Srbiji – Bankar.rs
ANALIZEOSIGURANJESLIDERSVE VESTI

Wiener Städtische – 18 godina poslovanja u Srbiji

Wiener Städtische osiguranje (WSO), osnovano 2003. godine kao greenfield investicija vodeće austrijske osiguravajuće kompanije Vienna Insurance Group (VIG), obeležava danas 18 godina poslovanja u Srbiji.

Svih ovih godina, WSO odgovorno brine o osiguranju celokupnog društva sa naglaskom na osiguranje velikih infrastrukturnih projekata izgradnje mostova i saobraćajnica, osiguranje korporativnog sektora, zaštite od sajber rizika i ostalih važnih projekata u kojima se prepoznaje kombinovana snaga ekspertize VIG grupe i lokalnog menadžmenta. Jednako važan i odgovoran aspekt poslovanja WSO je briga o pojedincu i zaštiti od rizika svakog građanina, što dokazuje i pozicija u samom vrhu domaćeg tržišta životnog osiguranja.

Tokom proteklih 18 godina, WSO mreža raširila se na preko 40 lokacija u Srbiji i broji više od 1.300 zaposlenih. Po ukupnom portfelju i visini premije WSO je među četiri vodeće kompanije na srpskom tržištu, kao dokaz da je iskustvo i znanje VIG-a, lidera u oblasti osiguranja u centralnoj i istočnoj Evropi, sa tradicijom dugom skoro dva veka, uspešno preneto i na domaće tržište. WSO obezbeđuje finansijsku sigurnost kroz proizvode i usluge koji zadovoljavaju najviše standarde. Klijenti i poslovni partneri važna su karika u lancu uspeha, a njihovo poverenje glavna je motivacija za dalji razvoj.

”Svesni smo ogromnog razvojnog puta koji je kompanija Wiener Städtische osiguranje prešla od osnivanja do danas. Ponosni smo na naše poslovne uspehe i na vrednost našeg brenda u Srbiji u koji su ugrađena velika zalaganja svih naših zaposlenih. Tokom prethodnih godina, zajedno sa našim klijentima prolazili smo kroz razne izazove, a godina za nama je naročito bila značajna iz ugla dokazivanja naše društvene odgovornosti. Naš rast je stabilan a naša ambicija je da rastemo još brže. U centru naše pažnje je naš klijent. Njegove potrebe su naš putokaz.”, Izjavio je Zoran Blagojević, Predsednik Izvršnog odbora.

U želji da svojim delovanjem promovišemo zdrave životne navike i pomognemo savladavanju svakodnevnih izazova kojima smo svi izloženi, u godini kada proslavljamo punoletstvo, Wiener Städtische osiguranje omogućava 18% popusta na ugovorenu premiju Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja svim novim osiguranicima, fizičkim i pravnim licima.

Wiener Städtische osiguranje 18 godina posluje u Srbiji kao deo jedne od najvećih evropskih osiguravajućih grupacija – VIG, prisutne u 25 zemalja i sa više od 25.000 zaposlenih. U 2019. godini VIG je zabeležio preko 10 milijardi evra premije i profit od preko 522 miliona evra. Ključna vrednost WSO-a – različitost, proizilazi upravo iz pripadnosti Vienna Insurance Group. Bogato lokalno iskustvo, razmena znanja, ideja i kulturnog nasleđa unutar grupe predstavljaju jedinstvenu osnovu na kojoj se baziraju najviši standardi usluga za klijente u Srbiji.

Tags
Back to top button