Lučić: Ugovor s Telenorom dobar posao, vredan više od 250 miliona evra – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Lučić: Ugovor s Telenorom dobar posao, vredan više od 250 miliona evra

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da će poslovna saradnja sa Telenorom obezbediti Telekomu prihod veći od 250 miliona evra u narednih 15 godina i najavio da će detalje objaviti ako reugulatorni organi odobre ugovor, ali da može da kaže da je u pitanju izuzetno dobar ugovor za Telekom.

Lučić je naglasio da nikad kao direktor u Telekomu nije donosio odluke samo zato što mu neko nešto naredi već da su sve njegove odluke bile usključivo u cilju odbrane poslovnih interesa Telekoma.

“Postoje razne špekulacije o vrednosti ovog ugovora i mogu da konstatujem da će samo poslovna saradnja sa Telenorom nama da donese prihod od 250 miliona evra za 15 godina. Sada ne mogu da iznosim detalje ugovora, dok nadlženi regulatori ne daju saglasnost, ali ako daju saglasnost, tog trenutka napraviću konferenciju za štampu i to dokazati”, naveo je on.

Komentrarišući optužbe SBB – a na račun Telekoma u kojima navode da se spajanjem Telekoma i Telenora stvara nelojalna konkurencija sa ciljem da SBB bude izbačen sa tržišta, Lučić je Tanjugu kazao da to apsolutno nije tačno i da svako od operatera koji smatra da ima kvalitetan servis i uslugu ne treba da se plasi nove konkurencije.

Ističe da se tu radi o standardnoj poslovnoj saradnji između Telekoma i Telenora, koji je praksa u 19 zemalja u Evropi, kao i da je u dosta njih čak i regulatorna obaveza da se optička infrastuktura rentira.

Generalni direktor Telekoma Srbija poručuje da će poslovni rezutlati kompanije u 2020. i u 2021. godini pokazati da su na pravom putu.

“Mi ćemo 2021. imati više nego duplo već profit nego 2020, a koja nam je značajno bolja nego 2019. godine. Ono što smo govorili i sve što smo radili na tržištu doprineće povećanju broja korisnika prihoda”.

Lučić ističe da se je Telekom profitabilan i da će biti ispunjeno obećanje akcionarima, pošto pored države ima i četiri miliona akcionara, da će Telekom vredeti više od četiri milijarde evra i biti najvrednija telekomunikaciona firma i privredni gigant.

Lučić podseća da je Telekom pustio Arena klaud aplikaciju tako da korisnik SBB ili bilo kod drugog operatera u Srbiji može da vidi Arenu i druge Telekomove kanale.

Lučić ističe da je zato svaki korisnik u Srbiji može da vidi sve kanale, tako da je došlo do većeg otvaranja.

Generalni direktor Telekoma Srbija je naglasio da nikad kao direktor u Telekomu nije donosio odluke samo zato što mu neko nešto naredi već da su sve njegove odluke bile usključivo u cilju odbrane poslovnih interesa Telekoma.

“Lično sam učestvovao i u projektu rentiranja VIP-u mobilne mreže i u projektu liberalizacije bakarne mreže. I smatram da je ovo odličan potez Telekoma koji će sa jedne strane doneti novi prihod Telekoma, a sa druge strane poprilično doprineti razvoju internet tržista u Srbiji. Na kraju, ono što je dobro u telekomunikacijama je što je nije dug vremenski period kada možete da procenite da li je neki poslovni poteze dobar. Tako da vrlo brzo možete da procenite da li je tačno ono što mi pričamo ili konkurencija”, poručio je Lučić.

Finansijski rezultati Telekoma ove godine i sve što će se dešavati u bliskoj budućnosti biće najbolji dokaz, poručio je Lučić.

Izvor: B92.net

Tags
Back to top button