N1: Udružuju se Telekom i Telenor – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

N1: Udružuju se Telekom i Telenor

Medijska kuća N1 objavila je da je imala uvid u plan, u kojem se navodi da će se kompanije Telekom Srbija i Telenor udružiti.

Kako navode, cilj udruživanja je da se smanji učešće SBB-a na tržištu ispod 30 odsto. N1 je deo United grupe, koja posluje u okviru SBB-a.

Tako bi, smatraju u Telekomu, onemogućili finansiranje medija poput N1, Nove S, Sport Kluba, piše N1.

Kako navodi ta televizija, plan uništenja slobodnih medija u Srbiji predstavljen je rukovodstvu državnog Telekoma i na njemu se radilo nekoliko meseci. Državna telekomunikaciona kompanija planira da Telenoru ustupi kompletnu infrastrukturu kablovske mreže i kompletan sadržaj kablovske televizije.

Ne krije se da državna kompanija planira da pomogne Telenoru da ostvari povećanje prihoda, povećanje korisnika a sve u cilju konačnog slamanja SBB-a što je, kako saznajen N1, glavni razlog sklapanja ugovora.

To praktično znači da se državni Telekom, prema evropskim normama, nelegalno udružuje sa jednom privatnom firmom, kako bi se uništila druga privatna firma. Telekom ne krije da se ide na urušavanje SBB-a, tako da ta kompanija padne na manje od 30 procenata tržišnog učešća, kako ne bi mogla da ulaže u programske sadržaje, piše N1.

Izvor: N1

Tags
Back to top button