United Grupa preuzela bugarsku Novu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

United Grupa preuzela bugarsku Novu

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je da je završila akviziciju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

Televizija sa nacionalnom frekvencijom NOVA TV, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma Net Info, koju u proseku svakog meseca posećuje čak 80 % stanovnika Bugarske i četiri radio stanice, deo su Nova Broadcasting Group.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1, prenosi eKapija.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe izjavila je da je Bugarska jatraktivno tržište za i da će Nova kao deo Grupe nastaviti da jača svoj položaj.
“Snažna povezanost između Nove i naših drugih medijskih kompanija, daje nam priliku da stvorimo sinergetski efekat i dalje investiramo u lokalni sadržaj koji će oduševiti naše korisnike”, kaže Boklag.

Poslovanje Nova Broadcasting Group u okviru United Grupe nadziraće Dirk Gerkens, bivši direktor RTL-a, televizijski stručnjak koji ima više od 25 godina iskustva u medijima.

Akvizicija Nova Broadcasting Group je deo strategije United Grupe da poseduje i telekomunikacione i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Platforma United Grupe kombinuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja svake godine i emituje više od 30 kanala koji su dostupni za terestrijalnu, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

Tags
Back to top button