NBS: Sve veći broj korisnika onlajn plaćanja domaćom karticom – Bankar.rs
ANALIZEBANKENBSPlatne karticeSLIDERSVE VESTI

NBS: Sve veći broj korisnika onlajn plaćanja domaćom karticom

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da je broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama u stalnom rastu i da trenutno domaću karticu prihvata više od 750 onlajn prodavnica u Srbiji.

Istovremeno, kako se dodaje, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet plaćanja domaćom karticom, pa je tako samo u decembru 2020. Dina karticom ostvareno više od 280.000 onlajn kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja.

Istaknuto je da je to naročito značajno u periodima poput pandemije korona virusa, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Na spisku prodajnih mesta na kojima možete plaćati domaćom karticom na internetu nalaze se onlajn prodavnice gde se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju, odnosno plaćaju preko interneta: knjige, tehnička roba, avio-karte. Tu su i plaćanja ulaznica za različite događaje, igračaka, odeće i obuće, ali i platićanja komunalne i usluga domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija, kao i svakodnevne kupovine kod tri najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez, Merkator S i Univereksport).

Podseća se i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Tags
Back to top button