APR aktivirala aplikaciju za dostavljanje finansijskih izveštaja – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

APR aktivirala aplikaciju za dostavljanje finansijskih izveštaja

Preduzeća i preduzetnici svoje finansijske izveštaje za statističke potrebe ove godine mogu da predaju zaključno sa 1. martom. Kako je saopšteno iz Agencije za privredne registre, korisnicima je već, od 20. januara, omogućen pristup posebnoj aplikaciji za dostavljanje ovih izveštaja.

„Korisnicima je od 20. januara 2021. godine omogućen pristup aplikaciji za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe i finansijskih izveštaja sa propisanom dokumentacijom, odnosno izjave o neaktivnosti za 2020. godinu, kojim se obezbeđuje jedinstven postupak unosa, kontrole, potpisivanja i dostavljanja tih izveštaja“, saopšteno je iz Agencije za privredne registre.

Obveznici predaje završnih računa su sva pravna lica i preduzetnici koji knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva.

Oni se Agenciji dostavljaju isključivo u elektronskom obliku, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.

„Od ove godine su obveznici dostavljanja izveštaja i stečajne mase nad kojima je nastavljen postupak stečaja u slučaju obustave ili zaključenja tog postupka nad stečajnim dužnikom, odnosno stečajne mase koje imaju svoj zasebni matični broj“, upozorava APR.

Kako poslednji dan za predaju izveštaja za statističke potrebe ove godine ističe u nedelju, 28. februara, prijem izveštaja biće omogućen zaključno sa 1. martom 2021. godine.

Tags
Back to top button