Credit Agricole banka prodala svoju podružnicu u Rumuniji – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Credit Agricole banka prodala svoju podružnicu u Rumuniji

Francuska bankarska grupacija Credit Agricole saopštila je da je potpisala ugovor o prodaji svoje rumunske podružnice Vista banci u Rumuniji.

Očekuje se da će transakcija biti završena u prvom delu godine i čeka na odobrenje rumunske nacionalne banke, navodi Credit Agricole u ​​saopštenju.

Vrednost posla nije obelodanjena.

Ova transakcija nema značajnog uticaja na koeficijente solventnosti Credit Agricole, rekla je grupa.

Credit Agricole Rumunija osnovana je 2010. godine, nakon što je Credit Agricole, treća po veličini bankarska grupa u Evropi po aktivi u 2019. godini, preuzela Emporiki banku, uključujući njene regionalne podružnice.

Banka nudi širok spektar proizvoda i usluga i njen glavni fokus je na malim i srednjim preduzećima koja su aktivna u agrobiznis segmentima.

U junu 2019. godine, Credit Agricole Rumunija otvorila je prvi regionalni poljoprivredni centar za jugoistočni deo zemlje kako bi bolje služio lokalnim poljoprivrednicima.

U septembru 2019. godine, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je Credit Agricole Rumunija zajam od 20 miliona evra (24,6 miliona dolara).

Ranije poznata kao Marfin banka, Vista banka u Rumuniji preimenovana je u maju 2019. Banku je u julu 2018. godine kupio grčki poslovni konglomerat Vardinogiannis Group od grčke grupe Marfin Investment.

Vista Bank Romania ima 31 podružnicu u Rumuniji.

Izvor: seenews

Tags
Back to top button