Slaba investiciona aktivnost obeležila dan na Beogradskoj berzi – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESLIDERSVE VESTI

Slaba investiciona aktivnost obeležila dan na Beogradskoj berzi

Malodušna investiciona aktivnost i mešovito kretanje indeksa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi.
Ukupan promet na trgovanju iznosio je 8,1 milion dinara (69 hiljada evra)Indeks BELEX15 je oslabio za 0,2 odsto, na 712,07 poena, dok se BELEXlajn zadržao na jučerašnjem nivou od 1.523,76 poena.Najtrgovanija je bila akcija Naftne industrije Srbije, koja je uz pad cene od skoro 0,9 posto, na 580 dinara, ostvarila promet od 1,1 milion dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je takođe potonulo za 0,6 procenata, zaključivši dan na 6.840 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara, a približno toliki učinak je imala i preferencijalna akcija Komercijalne banke po nepromenjenoj ceni od 951 dinar.

Akcije drugih kompanija su zabeležile vrlo slabo trgovanje.

Vredna pomena je investiciona aktivnost na MTP tržištu, gde je akcija društva Poljoprivredna proizvodnja Miletić, iz Srpskog Miletića, isprometovana za oko 4,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 4.000 dinara, kao i trgovanje preduzećem Jugoprevoz iz Kruševca u iznosu od 1,4 miliona dinara po ceni od 2.305 dinara, za petinu procenta većoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su imali zanemarljiv udeo u ukupnom prometu na tržištu akcija od samo 1,17 odsto, pri čemu u prodaji 2,34 procenta a kupovini nisu učestvovli.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Izvor: Dnevnik

Tags
Back to top button