Erste banka AD Podgorica nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima – Bankar.rs
ANALIZEBANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Erste banka AD Podgorica nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima

Erste Bank AD Podgorica prva je banka u Crnoj Gori nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima. Reč je o nagradi koju konsultantska kuća SELECTIO iz Hrvatske dodeljuje od aprila ove godine kompanijama u regionu koje su pokazale prilagodljivost i kvalitetan odnosprema zaposlenima i u ovom periodu pandemije korona virusa.

„U Erste banci je Krizni tim formiran već u februaru, a sve preventivne i zaštitne mere za zaposlenei klijente Banke bile spremne već i pre prvog zabeleženog slučaja korona virusa u Crnoj Gori. Banka je tako pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima kojima priroda posla to dozvoljava,a svi zaposleni su na vreme snabdeveni i svim potrebnim zaštitnim sredstvima, alatima i edukativnim materijalima. Banci je u ovom izazovnom pandemijskom periodu fokus bio na sigurnostii zajedništvu zaposlenih“, navedeno je u obrazloženju konsultantske kuće SELECTIO.

U obrazloženju se dodaje da u banci nije bilo otpuštanja povezanog s korona virusom, kao i da suzadržani svi postojeći materijalni i nematerijalni benefiti za zaposlene, dok su isplaćene i dodatne nagrade, posebno zaposlenima u prodajnoj mreži koji zbog prirode posla nisu imali opciju rada od kuće.

„U ovoj izazovnoj godini dobili smo potvrdu da su solidarnost, posvećenost i razumevanje stubovi nosioci naše organizacione kulture. Ponosni smo na naše koleginice i kolege, koji rade direktno s klijentima u poslovnicama ili u službama podrške, iz službenih prostorija ili od kuće, a koji pružaju maksimalan doprinos kako bi naši klijenti imali nesmetanu i kontinuiranu uslugu. Pružanje sigurnog i podsticajnog radnog okruženja, kao i obezbeđivanje balansa između poslovnih i privatnih obveza zaposlenih, ostaće prioriteti upravljanja ljudskim potencijalom i u narednom periodu“, rekla je ovom prilikom Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Iz konsultantske kuće SELECTIO ocenjuju i da je Erste banka „pokazala da živi svoje vrednosti i uovom periodu, stavljanjem naglaska na timski duh i zajedničke ciljeve, ali i brojnim društvenokorisnim akcijama koje su provedene u saradnji s klijentima i partnerima.

„Na primer, obezbeđene su donacije respiratora, donacija Crvenom krstu, te 3D štampariji kako bi se napravile ronilačke maske koje su prilagođene kako bi imale zaštitnu funkciju i bile donirane zdravstvenim radnicima“, zaključuje se u obrazloženju priznanja Izvrsnost u izazovima.

Tags
Back to top button