Industrijski div ukida još 5.000 radnih mesta: “Nismo ostvarili planove, nemamo izbora” – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Industrijski div ukida još 5.000 radnih mesta: “Nismo ostvarili planove, nemamo izbora”

U sledeće tri godine kompanija planira ukinuti dodatnih 5.000 radnih mesta, povrh 6.000 najavljenih prošle godine. Do sada su ih ukinuli 3.600.

Nemačka inženjerska kompanija Tisenkrup (Thyssenkrupp) izvestila je u četvrtak da će ukinuti više radnih mesta nego što je planirano, nakon gubitka u protekloj poslovnoj godini koji odražava nagomilane probleme, dodatno otežane pandemijom koronavirusa.

U poslovnoj godini koja se završila u septembru Tisenkrup je poslovao s prilagođenim gubitkom pre kamata i poreza od 1,63 milijarde evra, od čega 946 miliona evra otpada na odeljenju proizvodnje čelika, piše Hina, prenosi portal Jutarnji list.

U godini ranije gubitak je na nivou grupe iznosio 110 miliona evra. Prihod je pao 15 posto, na 28,9 milijardi evra.

Priliv porudžbina i prihodi znatno su smanjeni zbog naglog pada tražnje najprije u automobilskoj industriji, ističe se u izveštaju.

“Još nismo ostvarili ono što smo planirali. Sledeći koraci mogli bi biti još bolniji, ali nemamo izbora”, utvrdila je izvršna direktorka Tisenkrupa Martina Merc.

Kompanija je do sada radnicima nudila dobrovoljni odlazak uz otpremninu, a Mercova nije želela da odgovori na pitanje hoće li morati posegnuti za otkazima.

Tags
Back to top button