Istorijska fotografija: Tramp se predao policiji, pa pušten uz kauciju – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Istorijska fotografija: Tramp se predao policiji, pa pušten uz kauciju

Bivši predsednik SAD Donald Tramp predao se u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji pod optužbom da je pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine. O krivici će se izjasniti kasnije, a uz položenu kauciju od 200.000 dolara Tramp se vratio avionom u Nju Džerzi.

Tramp je prvi bivši predsednik SAD kojem je napravljena identifikaciona policijska fotografija, koja je odmah i objavljena. U prethodnim slučajevima protiv Trampa to se nije dogodilo.

Donald Tramp je stigao u zatvor u Atlanti, predao se, fotografisan je i uzeti su mu otisci prstiju u okviru opsežnog krivičnog postupka koji proizlazi iz pokušaja bivšeg američkog predsednika da poništi izborni poraz u Džordžiji 2020. godine.

Trampova povorka automobila stigla je u zatvor u 1.30 po srednjoevropskom vremenu, oko 30 minuta nakon što je njegov privatni avion sleteo na Aerodrom “Hartsfild Džekson” u Atlanti.

Boravak  bivšeg predsednika i favorita republikanaca za predsedničke izbore 2024. godine u okružnom zatvoru u Fultonu bio je kratak, trajao je svega dvadesetak minuta.

Kao deseti od jedanaest optuženih u ovom slučaju koji su se već predali, Donald Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara.

Tramp je prvi bivši predsednik SAD kojem je napravljena identifikaciona policijska fotografija, koja je odmah i objavljena. U prethodnim slučajevima protiv Trampa to se nije dogodilo.

Tramp (77) je već ušao u istoriju kao prvi bivši američki predsednik koji se suočio sa krivičnim prijavama, iako četiri slučaja protiv njega nisu naštetila njegovom statusu favorita u trci za republikansku nominaciju za američke predsedničke izbore u novembru 2024.

Tramp negira 13 optužbi, uključujući reketiranje i lažne izjave, i tvrdi da su optužbe politički motivisane.

U sredu su se njegov bivši advokat Rudi Đulijani i drugi saoptuženi predali po istom predmetu.

Tramp tvituje prvi put od 2021. godine

Donald Tramp je tvitovao prvi put od 8. januara 2021. godine. On je  podelio fotografiju iz zatvora i detalje svoje veb-stranice koja se koristi za prikupljanje novca za njegovu kampanju.

Tramp je nakon što je blokiran na Tviteru pokrenuo sopstvenu platformu društvenih medija. Blokadu Trampovog profila  prošle godine je ukinuo novi vlasnik Tvitera Ilon Mask, ali se Tramp do danas nije oglašavao.

Tags
Back to top button