Neto dobit NLB-a pala 36%, Brodnjaku novi mandat – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Neto dobit NLB-a pala 36%, Brodnjaku novi mandat

Neto dobit NLB Grupe u prvih devet meseci dostigla je 104,6 miliona evra, što je 36% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pad je posledica dodatnih umanjenja vrednosti i rezervisanja u iznosu od 50,2 miliona evra. Nakon razgovora o rezultatima, Nadzorni odbor imenovao je Blaža Brodnjaka predsednikom Uprave na još pet godina.

“Nakon svedočenja hibernaciji privrede u prvoj polovini godine zbog pandemije covida-19 i posledičnog prestanka javnog života i ekonomije, smanjenja zaraza i ukidanja mera suzbijanja epidemije u letnim mesecima NLB objavljuje poslovne rezultate”.

Tako je NLB Grupa zabeležila normalizaciju prihoda, koja je dostigla nivo kao pre epidemije. Neto dobit pala je za jedan odsto na 383,3 miliona evra u prvih devet meseci, dok je dobit pre umanjenja vrednosti i rezervisanja pala za dva odsto na 167 miliona evra.

Uz Brodnjaka, koji je odgovoran za bankarstvo sa stanovništvom, privatno bankarstvo i korporativno bankarstvo, Nadzorni odbor dao je novi mandat i Archibalu Kremseru, koji je odgovoran za finansijsko poslovanje, i Andreasu Burkhardtu, odgovornm za rizike. Četvrti član, Petr Brunclik, pridružio se odboru u maju.

Tags
Back to top button