Đenerali osiguranje rodno najsenzitivnija kompanija u Srbiji – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJEOSIGURANJESVE VESTI

Đenerali osiguranje rodno najsenzitivnija kompanija u Srbiji

Generali Osiguranje Srbija je ovogodišnji dobitnik priznanja za rodno najsenzitivniju kompaniju. Priznanje je dodeljeno 28. oktobra u sklopu onlajn manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja 2020”, koju organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

„Za nas je priznanje ’Rodno najsenzitivnija kompanija’ potvrda da se na pravi način brinemo o svojim zaposlenima, njihovim potrebama i ambicijama, tako što negujemo kreativno radno okruženje koje motiviše i svakom pojedincu pruža jednake prilike, i favorizujemo stručnost, posvećenost i postignute rezultate. To postižemo kroz mnogobrojne mere i beneficije usmerene ka postizanju balansa između privatnog i poslovnog života zaposlenih. Ponosni smo što u našoj kompaniji ne postoji rodna diskriminacija. Verujemo da se po tome izdvajamo i želimo da nas i javnost prepozna kao modernu kompaniju koja neguje različitost i inkluziju i svim zaposlenima pruža jednake šanse”, izjavila je Sanela Kuč, saradnica za radno pravo u Direkciji za ljudske resurse i organizaciju, koja je preuzela ovu prestižnu nagradu u ime kompanije.

Priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija” nastalo je u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti”, koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. Dodeljuje se velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Priznanje je prvi put dodeljeno 2018. godine u sklopu manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja”.

Tags
Back to top button