Ovo su zamke koje treba izbeći pri kupovini keš kredita – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

Ovo su zamke koje treba izbeći pri kupovini keš kredita

Keš krediti su,  uz kredite za refinansiranje i stambene kredite daleko najpopularniji kreditni proizvod koje banke u Srbiji nude svojim korisnicima.

Zbog toga što su dosta popularni, ali i iz razloga što je reč o nenamenskim kreditima – drugim rečima, novac od keš kredita možete da potrošite na šta god želite, građani ponekad znaju da se previše zalete i od banke kupe kredit kakav im posle toga pravi probleme u otplati.

Da se to ne bi dogodilo, danas donosimo priču o pet najčešćih zamki koje postoje pri kupovini keš kredita.

Dakle, važno je da obratite pažnju na sledeće stvari:

  • Uzimanje kredita kada vam je hitno

Kada neko mora da uzme kredit, to znači da je propustio priliku da uzme kredit kada nije bio “pod moranjem” i tada je hitno. U takvoj ne možete da razmišljate da li negde postoji nešto povoljnije, jer tada nemate prostora za tako nešto. Takođe, iskusniji bankari lako prepoznaju kada je nekom korisniku kredit preko potreban, pa u takvim situacijama gotovo da nema prostora za pregovore.

  • Ne razumete bankare

Često se dešava da se građani u razgovoru sa bankarima postavljaju kao da im se prodaje, a ne kao da su oni ti koji kupuju. To znači da građani pristaju na jezik bankara, a on je pun termina koji niko osim bankara ne može da razume. Takav način komunikacije pogoduje tome da vam bankari prodaju “idealnu sliku kredita”, a da taj “idealni kredit” nije onaj koji vama na kraju bude odobren i koji zatim morate da otplaćujete.

  • Kredit veći od potrebnog

Zbog toga što ne razumeju bankare, građani često kupe veći kredit od onog koji im je zaista potreban. Bankari rade u, naravno, u svom interesu, a njihov interes jeste da vam prodaju što veći kredit.

Zvog toga je važno da pre odlaska u banku odredite tačan iznos sredstava koji vam je potreban i da od tog iznosa ne odustajete.

  • Kredit se ne dobija, već kupuje

Kredit ne možete da dobijete, već isključivo da ga kupite od banke. Kupujete ga obećanjem da ćete novac vratiti. To znači da klijent zapravo pravi ugovor sa samim sobom iz budućnosti, a neki budući ja otplaćuje novac koji ovaj današnji ja troši.

  • Nejasne procedure

Građani često ne razumeju šta banka od njih očekuje.

Banke ne sumnjaju da vi možete da potrošite 600.000 dinara, već samo proverava da li možete da vratite 750.000, koliko vas na kraju, sa kamatom, košta kredit.

Zbog toga, ako niste sigurni da ćete razumeti bankarski jezik i njihove procedure, konsultujte nekoga ko će vam sigurno pomoći da pronađete za vas lično najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, a taj neko je Kamatica savetnik.

(Kamatica)

Tags
Back to top button