Kladite se na to da će Bitcoin do 2020. godine dostići vrednost od 100 000 dolara – Bankar.rs
FOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Kladite se na to da će Bitcoin do 2020. godine dostići vrednost od 100 000 dolara

Regulisana platforma kripto derivata i kliringa sa sedištem u SAD, LedgerX omogućava malim investitorima priliku da se klade da će bitkoin (BTC) dostići 100.000 dolara do 2020.

Kako je Blumberg objavio 17. jula, opcija od 100.000 dolara podrazumeva da bi trenutna vrednost bitkoina mogla da poraste za deset puta i dostigne tržišnu kapitalizaciju od 2 triliona dolara.

Ova optimistična opklada na bitkoin je prvi proizvod kripto derivata otvoren za male investitore od kada je LedgerX zaključio odobrenje američke Komisija za trgovanje robnim fjučersima (CFTC) da služi kao određeno tržište ugovora za klijente svih kategorija, kao što je Cointelegraph preneo u junu.

Institucionalni investitori su mogli da trguju derivatima preko platforme poslednje dve godine. Generalni direktor LedgerX-a, Pol Ču, je otkrio za Blumberg da su takvi klijenti (koji imaju imovinu vrednu između 10 miliona i 1 milijarde dolara) već pokazali interesovanje za novi proizvod. On navodi: “Desetine i desetine ovih institucija su nam se vratile govoreći da ćemo biti zainteresovani da trgujemo ovakvim ugovorima. Razumem da je 100.000 dolara veliki broj, ali mnogi od nas koji smo bili u ovom prostoru pamtimo kada je bitkoin vredeo 1 dolara, a onda je dostigao 10 dolara, pa 100, pa 10.000 dolara. Ugovor o vrednosti bitkoina od 100.000 dolara nas u opšte ne iznenađuje.”

Više opcija za investitore u bitkoin usled povećanja obima

Kako je saopšteno u junu, BitMEX – najveće pojedinačno tržište bitkoin derivata – je objavio rekordne količine svojih operacija kada je bitkoin (BTC) dostigao 13.000 dolara. Platforma je prijavila trgovanje u iznosu od 13 milijardi dolara i preko 16 milijardi dolara u svim asortimanima proizvoda koje nudi BitMEX.

Ove nedelje, fond za upravljanje digitalnom imovinom Grayscale Investments je zabeležio 2,7 milijardi dolara u imovini pod upravom, što je gotovo utrostručilo njenu imovinu pod upravom (AUM) u odnosu na prethodno tromesečje. Institucionalni klijenti su predstavljali najveći deo ukupne potražnje za proizvodima Grayscale-a sa udelom od 84% od jula 2018. Fondov “Bitcoin Trust” (GBTC) je za skoro 300% skočio od početka godine.

Institucionalno tržište je takođe spremno za uvođenje fizički isporučenih bitkoin fjučersa od strane institucionalne kripto platforme Bakkt počev od 22. jula.

Entoni Pompliano je nedavno predvideo da će bitkoin dostići 100.000 dolara, ali za razliku od LedgerX opcije, do 2021. godine.

Izvor: Cointelegraph.rs

Tags
Back to top button