Paypal omogućio korisnicima da trguju kriptovalutama – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Paypal omogućio korisnicima da trguju kriptovalutama

Paypal Holdings pridružio se tržištu kriptovaluta u sredu, omogućavajući kupcima da poseduju, kupuju i prodaju bitkoin i druge virtuelne kovanice koristeći “mrežne novčanike” američke kompanije za digitalno plaćanje.

Kupci Paypal-a, takođe, će moći da koriste kriptovalute za kupovinu kod 26 miliona trgovaca na njegovoj mreži počev od 2021. godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

“Paypal se nada da će usluga podstaći globalnu upotrebu virtuelnih kovanica i pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razviti centralne banke i korporacije”, rekao je predsednik i izvršni direktor Dan Schulman u intervjuu

“Radimo sa centralnim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o tome kako Paypal može igrati ulogu”,rekao je.

Vlasnici američkih računa moći će da kupuju, prodaju i drže kripto valute u svojim PayPal novčanicima tokom narednih nedelja, saopštila je kompanija i dodala da je u planu kompanije da se proširi na Venmo i neke zemlje u prvoj polovini 2021. godine.

Tags
Back to top button