Goldman Saks zabeležio najbolji poslovni kvartal u proteklih 10 godina – Bankar.rs
ANALIZEBANKESVE VESTI

Goldman Saks zabeležio najbolji poslovni kvartal u proteklih 10 godina

Američka bankarsko-investiciona grupa Goldman Saks objavila je danas najbolje poslovne rezultate za treći kvartal u poslednjih deset godina.

Grupa je ovako nadmašila prognoze analitičara u segmentu trgovanja obveznicama i upravljanja imovinom.

Kompanija je ostvarila 3,62 milijarde dolara dobiti ili rekordnih 9,68 dolara po akciji, što daleko premašuje procene ekonomista od 5,57 dolara po akcijiu, koliko su predviđali ekonomisti u anketi finansijske agencije Refinitiv, prenosi CNBC.

Ukupni prihodi kompanije su skočili za 30 posto, na 10,78 milijardi dolara, što je takođe za više od milijardu dolara iznad prognoza, čemu su najviše doprineli sektori trgovine i upravljanje imovinom.

Akcije Goldman Saksa su na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Vol Strita ojačale za 2,2 procenta.

Sektor trgovine hartijama od vrednosti ostvario je 4,55 milijardi dolara prihoda, što je porast od 29 odsto u odnosu na godinu ranije. Na to je uticao rezultat zabeležen u trgovanju obveznicama od 2,5 milijarde dolara, gotovo za pola milijarde dolara veći nego što su očekivali analitičari u anketi FaktSeta.

Prihod od trgovanja akcijama od 2,05 milijardi dolara u osnovi se poklapao sa očekivanjima.

Sektor za upravljanje imovinom ostvarilo je prihod od 2,77 milijardi dolara, što je za 71 odsto više nego godinu pre, i za gotovo 900 miliona dolara više od procene FaktSeta od 1,91 milijarde dolara, prenosi CNBC.

Tags
Back to top button