Zaposleni njujorške podružnice Deutsche Bank će raditi od kuće sve do sredine 2021. godine – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKESVE VESTI

Zaposleni njujorške podružnice Deutsche Bank će raditi od kuće sve do sredine 2021. godine

Deutsche Banka je juče poručila svojim zaposlenima u New Yorku da će najverovatnije nastaviti da rade od kuće do sredine 2021. godine, za razliku od suparničkih banaka koje žele da vrate zaposlene u kancelarije.

Banka je u svom saopštenju izrazila razumevanje za svoje kolege u New Yorku, New Jerseyu i Connecticutu koji se suočavaju sa stalnim usklađivanjem posla i sporadičnog školskog rasporeda dece, kao i sa zabrinutostima zbog javnog prevoza, čistoće i kvaliteta života, prenosi portal Berze.me.

Zaposleni mogu raditi od kuće do jula, kada kompanija planira preseljenje svog sedišta sa Wall Streeta u nove kancelarije na Manhattanu.

“Tražićemo od vas da se vratite u kancelariju kad se uselimo u našu novu zgradu Deutsche Bank Center, pod pretpostavkom da će tadašnje okruženje omogućiti siguran povratak na posao“, rekao je Matthias Krause, šef američke podružnice, prenose svetski mediji.

Druge kompanije sa Wall Streeta žele da vrate više radnika u kancelarije nakon što su većinu poslale na rad od kuće, ranije ove godine kako bi pomogle zaustaviti širenje korona virusa.

JPMorgan Chase & Co. poručio je svom osoblju višeg ranga da će se morati vratiti u kancelarije do 21. septembra.

Tags
Back to top button