Rimac preuzima Bugati? – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Rimac preuzima Bugati?

Kar magazin piše da su Rimac automobili nadomak preuzimanja Bugatija od Folksvagena, preko Poršea, brenda koji već poseduje vlasnički udeo u Rimac automobilima.

Prema informacijama magazina, Folksvagen grupa odlučila je da svoj brend prestižnih automobila Bugati prepusti kompaniji Rimac automobili, koja je već odavno svetski poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Kenigseg, Hjundai itd.

Kar magazin navodi kako bi Rimac preuzeo Bugati u zamenu za veći udeo Folksvagena u Rimac automobilima, prenosi Indeks. Pod Folksvagenom je i Porše, koji je već uložio nezanemarljiv novac u Rimac automobile. Naime, Porše je 2018. godine kupio udeo od 10 odsto u vlasništvu Rimac automobila, a godinu dana kasnije kupio je još 5,5 odsto. Time se Porše našao u dobrom društvu, jer među investitorima u Rimac automobile su i Hjundai, Jaguar, Kenigseg i Magna.

Kad su novinari Kar magazina ranije ove godine posetili Rimac automobile, osnivač kompanije nabrojao je 15 kompanija koje koriste Rimčeve tehnologije. Nije loše za kompaniju koja je pokrenuta 2009. godine, a sada zapošljava više od 600 ljudi specijaliziovnih za elektromobilnost, razvoj baterija i elektroniku visokih performansi, navodi Kar magazin.

Glavne prednosti Rimac automobila su visoko efikasne baterije, razvoj e-motora, inovacija na području autonomne vožnje, povezivosti i infotainmenta, piše Kar magazin.

Tags
Back to top button