JP Morgan: Rad od kuće neefikasan, zaposleni se vraćaju u kancelarije – Bankar.rs
ANALIZEBANKESVE VESTI

JP Morgan: Rad od kuće neefikasan, zaposleni se vraćaju u kancelarije

Investiciona banka JP Morgan Čejs (JPMorgan Chase & Co) uočila je da radnici koji rade od kuće, kako bi se umanjila opasnost od pandemije, imaju umanjenu produktivnost, piše Bloomberg.

Stopa obavljenog posla najviše je pogođena ponedeljkom i petkom, navode podaci koje je izvršni direktor te kompanije Džejmi Dimon predstavio analitičarima iz firme “Keefe, Bruyette & Woods”.

Banka je primetila smanjenje efikasnosti “kod svih zaposlenih, ne samo kod mlađih”, rekao je naknadno portparol JPMorgan-a, Majkl Fusko.

Banka JP Morgan tražila je od svojih viših prodavaca i trgovaca da se vrate u kancelarije do 21. septembra, po čemu je prva američka banka koja je načinila ovakav potez za ponovno popunjavanje svojih radnih mesta.

Nalaže se povratak i radnicima u drugim funkcijama, u poslovnu zgradu u Njujorku sa maksimalnim dozvoljenim kapacitetom od, za sada, 50 odsto.

Finansijski gigant smatra da bi mlađi radnici “mogli da propuste priliku za učenje” time što nisu u kancelarijama, uz ocenu da rad na daljinu ne može zameniti stvarnu interakciju, prenosi portal Novaekonomija.rs.

Dok su istraživanja pre pandemije pokazale da su zaposleni koji rade na daljinu podjednako efikasni kao “obični” radnici u kancelarijama, bilo je pitanja kako će na zaposlene uticati prinudna zabrana kretanja tokom korona-krize.

Tags
Back to top button