“Marera properties” postala novi vlasnik “Beograđanke” – sledi rekonstrukcija objekta – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

“Marera properties” postala novi vlasnik “Beograđanke” – sledi rekonstrukcija objekta

“Marera properties” kupila je danas deo “Beograđanke” koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd ćerka firma kompanije “Marera Properties” dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora.

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli “Beograđanke”, a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara čime kompanija definitivno potvrđuje svoju lidersku poziciju u segmentu kancelarijskog prostora u centru prestonice.

Od 1974. godine, kad je sagrađena, “Palata Beograd” nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije. Kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

“Apsolutno smo svesni činjenice da je “Beograđanka” jedno od obeležja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost, ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Zaista imamo bogato iskustvo na ovom polju uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, koja je urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom”, izjavila je direktorka kompanije “Marera Properties” Milana Srećkov.

“Palata Beograd” će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu. Zakupcima će na raspolaganju biti atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja.

Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 miliona evra bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih.

Tags
Back to top button