Addiko banka dobitnik nagrade za Izvrsnost u izazovima – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Addiko banka dobitnik nagrade za Izvrsnost u izazovima

Konsultantska kuća SELECTIO dodelila je nagradu za “Izvrsnost u izazovima” Addiko banci, koja je jedina banka u Srbiji dobitnica ovog priznanja. SELECTIO dodeljuje pomenutu nagradu kompanijama koje su prikazale visok kvalitet u koordinaciji zaposlenih tokom epidemije korona virusa. Cilj priznanja je isticanje važnosti brige o zaposlenima i u vremenima krize, uz razmenu dobrih praksi i inicijativa koje su mnoge kompanije pokrenule u ovom izazovnom periodu.

Stručni žiri konsultantske kuće SELECTIO ističe da je Addiko banka od početka epidemije pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima koji su mogli da iskoriste ovu opciju, uz svu potrebnu opremu i alate. Ukoliko neko od zaposlenih nije bio u mogućnosti da radi od kuće, a pripada nekoj od rizičnih grupa, Addiko banka je u takvim slučajevima uvela privremeno oslobađanje od radne obaveze, bez smanjivanja plate.

U Addiko banci naglašavaju da su im glavni zadaci bili očuvanje sigurnosti i zdravlja svih zaposlenih, uz redovno komuniciranje svih relevantnih informacija koje se tiču epidemije kovid-19 i redovnog poslovanja. Osim toga, bilo je neophodno održavanje poslovanja uz strategiju očuvanja svih radnih mesta, bez smanjivanja plata i bez ukidanja drugih pogodnosti. Svi zaposleni su imali na raspolaganju različite oblike psihološke pomoći i podrške, interaktivna predavanja o snalaženju u stresnim situacijama, radu od kuće i organizaciji vremena, a kolege koje su radile u filijalama sa strankama, kao i oni iz tehničke podrške, dodatno su nagrađivani za svoj trud i požrtvovanost.

Rezultati istraživanja sprovedenog među zaposlenima u periodu epidemije govore da je Addiko banka prepoznata kao poslodavac koji brine o zaposlenima, što je rezultiralo veoma izraženim porastom angažovanosti u svim odeljenjima.

„Veoma sam ponosan na sve zaposlene koji su dali svoj maksimum onda kada je to bilo najpotrebnije“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko banke u Srbiji.

„Ova nagrada predstavlja veliku čast, ali i obavezu da kontiuirano brinemo o potrebama zaposlenih i klijenata koji su navikli na vrhunski profesionalizam. U tome ćemo uspeti samo ukoliko nastavimo da budemo solidarni i brinemo jedni o drugima, koristeći inovativna digitalna rešenja kao alatke koje poslovanje čine bezbednijim i efikasnijim“, istakao je Lazarević.

Tags
Back to top button