Snažan pad vrednosti bitcoina – Bankar.rs
ANALIZEFOREXIZVEŠTAJ SA BERZEKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Snažan pad vrednosti bitcoina

Prethodna 24 sata bila su veoma stresna za vlasnike kriptovaluta. Bitcoin je u samo nekoliko sati izgubio na ceni 1.000 dolara. U četvrtak ujutro pao je ispod nivoa od 11.000 dolara, a pad se dogodio paralelno sa najvećim dnevnim padom na Wall Streetu u poslednja tri meseca.

Investitori u bitcoin sada s budnom pažnjom prate nivo od 10.000 dolara. Bude li vrednost bitcoina pala ispod tog nivoa, to bi moglo odvesti bitcoin u ponor, kažu analitičari.

“Važno je da držimo oči širom otvorene između 10.000 i 10.500 dolara. Ako se taj nivo uspe odbraniti onda ne verujemo da ćemo svedočiti daljoj rasprodaji”, rekao je za Forbes Joe Di Pasquale, glavni izvršni direktor bitcoin i crypto hedge fonda BitBull Capital.

Juče je u jednom trenutku bitcoin pao na 10.455 dolara na Bitstamp tržištu pre nego se donekle oporavio.

Otvoreno odstupanje u trgovanju, postavljeno 27. jula, značilo je da futuresi na bitcoin na Chicago Mercantile Exchangeu (CME) ulaze u novu nedelju rastom, a to je nešto što neki analitičari misle da uzrokuje prekid veze s osnovnim tržištem i čini se da je upravo to dovelo bitcoin do nedavnih visina oko 12.000 dolara. Tehnička analiza pokazuje da se 90% takvih praznina u trgovanju na kraju zatvori, a cena se pre ili kasnije vrati na nivo odakle je i krenulo odstupanje.

U međuvremenu, rudari bitcoina, oni koji osiguravaju mrežu kriptovaluta u zamenu za bitcoin nagrade, “premeštaju neobično velike količine bitcoina”, prema analitičarima pružalaca podataka CryptoQuant, sugerišući da rudari žele da unovče svoje bitcoin nagrade.

“Cena koju svi gledaju je 10.000 američkih dolara”, napisao je Mati Greenspan, osnivač Quantum Economics, u svom popularnom dnevnom newsletteru, ukazujući na povratak američkog dolara kao razlog recentnog pada najvažnije kriptovalute.

Tags
Back to top button