Sava Re najavljuje širenje u Srbiji i Hrvatskoj – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJEOSIGURANJESLIDERSVE VESTI

Sava Re najavljuje širenje u Srbiji i Hrvatskoj

Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje za širenje su nam Hrvatska i Srbija, najavila je predsednica Uprave slovenskog Sava Re osiguranja, Polona Pirš Zupančič.
Nastupivši na podcastu Ljubljanske berze, predsednica Uprave Sava Re osiguranja ograničila se u spomenutoj najavi širenja na pojašnjenje da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udela u zemljama u kojima već posluje, prenosi Seebiz.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska koje je prošlu poslovnu godinu završilo sa zaračunanom bruto premijom od 202 miliona kuna i ne spada među deset najvećih osiguravatelja na tržištu niti u segmentu životnih, niti u segmentu neživotnih osiguranja.

U pokušaju povećanja tržišnog udela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine.

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali najveće slovensko osiguranje, prošlu poslovnu godinu je zaključila sa ukupnim prihodom od 640 miliona evra i dobiti od 50 miliona evra.

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu sa akvizicijskim planova nemačkog Allianza. Jedan od najvećih deoničara Save Re je rovinjska Adris grupa sa oko 20 odsto vlasništva.

Tags
Back to top button