Hoće li MMF lansirati vlastitu kriptovalutu? (VIDEO) – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Hoće li MMF lansirati vlastitu kriptovalutu? (VIDEO)

Međunarodni monetarni fond objavio je video zapis sa objašnjenjem kriptovaluta na svojoj web stranici. U videu kažu da je to veliki korak u evoluciji novca.

Video zapis koji je na svom YouTube kanalu objavio Međunarodni monetarni fond (MMF) pojednostavljuje razumevanje svrhe kriptovaluta. Ističu da bi kriptovalute mogle u potpunosti promeniti naše načine kupovine, prodaje, štednje, ulaganja i takođe plaćati račune. S tim u svezi, MMF ističe da bi kriptovalute mogle biti glavni korak u daljnjem razvoju novca.

MMF je u nedelju podelio isečak, a ubrzo nakon toga isečak je postao izuzetno uspešan. U vreme pisanja, isečak je imao više od 730 000 pregleda, a korisnici su ga ritvitali 7.200 puta. Primio je više od 10 000 lajkova i gotovo 1000 komentara.

U dvominutnom videu MMF kripto valute identifikuje kao posebnu valutu, istovremeno ističući niz prednosti. Među njima je, zbog izuzeća prelaznog članka, lakše izvršiti plaćanja, a posledično čak i niže troškove za korisnike i brže transakcije. U videu ne manjka upozorenja i tehnoloških ograničenja. MMF tako upozorava na pretnje koje mogu proizići iz anonimnosti i fluktuacija u vrednosti kripto valuta.

„Ako uspemo upravljati rizicima, tada ova nova tehnologija (ili nadogradnja trenutnog oblika tehnologije) može u potpunosti promeniti naše tržišne navike. Ko zna, ali možda je ovo sledeći korak u evoluciji novca”.

To kažu u videu koji, prema kripto entuzijastima, zaostaje za trenutnim trendovima.

Reakcije na Twitteru su različite. Mnoge pristalice kriptovaluta pozdravljaju videozapis i položaj u kojem se MMF našao, ali mnogi još uvek nisu uvereni da su digitalne valute pozitivno rešenje. MMF nije promovisao ni jednu određenu valutu, ali zagovornici sto i jedne valute jesu, dodajući u komentare svoje primere ulaganja.

Mnogi su ovom prilikom kritikovali MMF, koji je navodno zaveo javnost u svom videu, izostavljajući mnoge ključne delove ekosistema kriptovalute; posebno rudarenje. Takođe, neki se ne slažu s razlikama između trenutnog monetarnog aranžmana i blockchain sistema.

Između ostalog, MMF je u videu spomenuo zlonamerne pojedince, a sam opis sigeriše da bi MMF mogao ponuditi i svoju kriptovalutu. S tim u vezi, video bi mogao biti samo osnova za pokretanje vlastite kriptovalute koja bi rešila probleme koje navode u videu.

 

Tags
Back to top button