Bankrotirao najveći svetski lanac picerija – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Bankrotirao najveći svetski lanac picerija

Pizza Hut potvrdio je da će zatvoriti do 300 restorana nakon objavljenog bankrota nedne od najvećih franšiza kompanije NPC International.

NPC International, koji je u julu zatražio sudsku zaštitu od poverilaca, najavio je sporazum sa vlasnikom kompanije Pizza Hut, Yum! Brands o zatvaranju oko četvrtine restorana i prodaji preostalih lokacija. Kada i koji će se restorani tačno zatvoriti još uvek nije objavljeno.

Sporazum pruža NPC-u „fleksibilnost u istraživanju opcija za jačanje finansija jer nastoji da finalizuje uslove sveobuhvatnog finansijskog restrukturiranja iz Poglavlja 11“, navodi se u saopštenju.

Zatvaranja zbog koronavirusa, ogroman dug od gotovo milijardu dolara i sve veći troškovi isplate plata i nabavke namirnica doveli su NPC do bankrota.

Pizza Hut je saopštio da je 300 restorana u SAD “znatno lošije poslovalo” u poređenju s ostalim lokacijama i da će pomoći zaposlenima da pronađu posao u obližnjim restoranima.

Lanac picerija ohrabruje kupce da se orijentišu na naručivanje hrane a ne odlazak u restorane.

“Zajednički dogovor o zatvaranju do 300 NPC Pizza Hut restorana važan je korak ka zdravijem poslovanju”, saopštio je lanac picerija.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button