Dobit NLB Grupe 73,7 miliona evra u prvoj polovini 2020. – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Dobit NLB Grupe 73,7 miliona evra u prvoj polovini 2020.

U prvoj polovini godine NLB Grupa ostvarila je 73,7 miliona evra neto dobiti, što je 22% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Poslovanje u prvih šest meseci obeležila je epidemija covida-19, no nadzorni odbor utvrđuje da je grupa poslovala stabilno i profitabilno, usprkos formiranju umanjenja i rezervisanja, objavila je NLB.

Grupa je u prvih šest meseci ostvarila 260 miliona evra neto prihoda iz poslovanja, što je isto kao u prvoj polovini prošle godine, te gotovo nepromenjenu dobit pre umanjenja vrednosti i rezervisanja u iznosu od 115,2 miliona evra, što je pad od jedan odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Umanjenja i rezervisanja u prvoj polovini godine iznosila su 33,2 miliona evra, u poređenju sa 5,5 miliona evra u istom razdoblju prošle godine.

Uticaj je delimično nadoknađen jednokratnim rezultatom prodaje dužničkih hartija od vrednosti u iznosu od oko 330 miliona evra, što je pozitivno uticalo na poslovanje Grupe u iznosu od 17,2 miliona evra, te uspešnom prodajom NLB Vita u drugom tromesečju sa doprinosom od 11 miliona evra.

Tags
Back to top button