Bil Gejts upozorio ulagače u bitkoin: “Ako niste na Forbsovoj listi, pazite” – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Bil Gejts upozorio ulagače u bitkoin: “Ako niste na Forbsovoj listi, pazite”

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts upozorio je pojedince da ne ulažu u bitkoin osim ako se njihova imena ne nalaze na Forbsovoj listi najbogatijih pojedinaca.

On je ukazao na visoku volatilnost i decentralizovan sistem kriptovalute, rekavši da bi vrednost bitkoina mogla da utiče na nešto tako jednostavno kao što je tvit vlasnika “Tesle” i izvršnog direktora SpaceKs Elona Maska.

“Elon ima tone novca i veoma je sofisticiran, tako da ne brinem da će njegov bitkoin nasumično rasti ili padati. Mislim da se ljudi koji možda nemaju toliko novca na pretek, dovode u prilično neprijatnu situaciju. Ako imate manje novca od Elona, verovatno bi trebalo da pazite”, rekao je suosnivač Majkrosofta.

Elon Musk, najbogatiji pojedinac na svetu, veliki je obožavatelj kriptovaluta i često objavljuje o njima na društvenim medijima.

Bilo je slučajeva kada su tvitovi tehnološkog preduzetnika rezultirali porastom njihove vrednosti.

Ovo nije prvi put da Bil Gejts negativno govori o bitkoinu.

Prethodno se Gejts žalio da kriptovalute navodno štete životnoj sredini.

“Bitkoin koristi više električne energije po transakciji od bilo koje druge metode poznate čovečanstvu. Tako da to nije dobro za klimu”, rekao je on.

Gejts, za koga se kaže da je donirao 50 milijardi dolara u filantropske svrhe od 1994. godine, poslednjih godina je usmerio svoju pažnju na klimatske promene, koje smatra najvećim problemom sa kojim se čovečanstvo suočava.

Istovremeno, suosnivač Majkrosofta je govorio dobro o kriptovalutama, naglašavajući da je “digitalni novac dobra stvar” kada je u pitanju finansiranje siromašnijih zemalja.

Tags
Back to top button