Mali najavio uvođenje elektronskih faktura i novi zakon o fiskalizaciji – Bankar.rs
SVE VESTI

Mali najavio uvođenje elektronskih faktura i novi zakon o fiskalizaciji

Ministar finansija Siniša Mali najavio je uvođenje elektronskih faktura koje će ubrzati povraćaj PDV-a, kao i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Mali je tokom obilaska poreske filijale Centar na Paliluli i filijale Palilula naveo i da sve zaposlene u Poreskoj upravi, ali i ostale u javnoj administraciji, očekuje povećanje plata.

“Nastavljamo i sa reorganizacijom. Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu”, poručio je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podsetio je da je jedna od reformi Poreske uprave bilo smanjenje broja filijala sa 178 na 37 i ocenio da filijala Centar sada radi “mnogo brže i efikasnije”.

“Objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni”, naveo je Mali.

Tags
Back to top button