APR: Završen prijem godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

APR: Završen prijem godišnjih finansijskih izveštaja za 2019.

Agencija Srbije za privredne registre saopštila je da je završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu i da je u propisanom roku dostavljeno ukupno 268.056 izveštaja.

Svi obveznici koji nisu do 4. avgusta dostavili redovni godišnji finansijski izveštaj za prošlu godinu, mogu da ga dostave Agenciji sa zakašnjenjem, najkasnije do 31. decembra, uz plaćanje naknade za javno objavljivanje, uvećane po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Obveznici, čiji su redovni godišnji finansijski izveštaji za 2019. godinu javno objavljeni kao ispravni, a koji naknadno utvrde materijalno značajne greške, do kraja 2020. godine mogu da urade zamenu tih izveštaja, kao i zamenu odgovarajuće dokumentacije objavljene uz te izveštaje.

Agencija za privredne registre je obavestila sva matična pravna lica koja imaju obavezu sastavljanja i dostavljanja konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu, za ekonomsku celinu, da rok za dostavljanje tih izveštaja ističe 3. septembra. Do sada je dostavljeno 138 ovih izveštaja.

Tags
Back to top button