Delta i dalje zainteresovana za Sava centar – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Delta i dalje zainteresovana za Sava centar

Delta holding je i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra, a očekuje detalje tendera koje grad Beograd treba da objavi, kako bi formirao svoju ponudu, rečeno je u toj kompaniji listu Danas.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prethodno je izjavio, iako tender još nije raspisan, da će početna cena za Sava centar biti 27,5 miliona evra, uz obavezu kupca da u renoviranje uloži još 50 miliona u narednih pet godina, za šta će morati da priloži bankarsku garanciju.

Novi vlasnik, prema rečima Vesića, neće imati pravo da menja namenu objekta, koji je u procesu utvrđivanja statusa zaštite, a Grad traži i povlašćene cene za menifestacije čiji je organizator.

Posle dva neuspešna poziva za javno-privatno partnerstvo i jednog za koncesiju Sava centra, prodaja je najavljivana još u novembru prošle godine, ali izgleda da je epidemija koronavirusa prelomila da čelnici Beograda u tu proceduru uđu kako bi se popunila gradska kasa, jer je taj centar godinama ozbiljan gubitaš.

Delta holding je bio učesnik pri sva tri ranija poziva, a ozbiljno je zainteresovana jer se Sava centar, najveći kongresni centar u zemlji i okruženju, uklapa ambijentalno i prostorno u rad hotela te kompanije, Kraun plaze, koja je pasarelom povezana sa Centrom i čini ambijentalnu celinu.

Kompanija se zato uporno javlja na sve javne pozive gradskih vlasti, ali do sada nije imala uspeha u pregovorima, na drugom tenderu je bila jedini učesnik, kao i u trećem, ali joj nije data koncesija.

Tags
Back to top button